Απόκτηση της Χρυσής Βίζας

Τι είναι η Χρυσή Βίζα;

Από το 2013 έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα της Ελληνικής Χρυσής Βίζας, που απευθύνεται σε πολίτες τρίτων χωρών προσφέροντας τη δυνατότητα πενταετούς διαμονής εφόσον ολοκληρωθεί μια επένδυση αξίας τουλάχιστον 250.000€ σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Παράλληλα, παρέχεται το δικαίωμα της μετακίνησης εντός της Ελλάδας και σε όλη τη ζώνη Σένγκεν, χωρίς την ανάγκη έκδοσης κάποιου άλλου εγγράφου. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν να απολαύσουν εξίσου τα ίδια προνόμια. Από το 2016, έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες οικογένειες που βρήκαν την κατάλληλη κατοικία ή μας εμπιστεύτηκαν για να βρουν το κατάλληλο επενδυτικό πρόγραμμα, αποκτώντας Χρυσή Βίζα. Κάντε τα πρώτα βήματα σας σε αυτό το ταξίδι μαζί μας μαθαίνοντας αρχικά τι ακριβώς είναι η Χρυσή Βίζα, αν τη δικαιούστε και ποια είναι ακριβώς τα στάδια που πρέπει να ολοκληρώσετε για να την αποκτήσετε. Ας ξεκινήσουμε.

Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στρατηγική γεωγραφική τοποθεσία για την Ευρώπη με εύκολη πρόσβαση σε αγαπημένους προορισμούς όπως η Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.λ.π.
Το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας αποτελείται από βουνά και λόφους, ωστόσο οποιοσδήποτε μπορεί να φτάσει στη θάλασσα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Τα πανέμορφα φυσικά τοπία, οι 300 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, το χαμηλό κόστος διαβίωσης, το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και το εξαιρετικό σύστημα υγείας, καθιστούν την Ελλάδα μια ιδανική επιλογή για διαβίωση και τουρισμό. Παράλληλα, η συνεχώς αυξανόμενη αξία ακίνητης περιουσίας λόγω οικονομικής σταθερότητας, αποτελεί πόλο έλξης για τους ξένους επενδυτές.
Parthenon on the Acropolis of Athens, Greece. Ancient Greek Parthenon is a top landmark of Athens. Panorama of ruins of the antique Athens city in summer. Famous old architecture in the Athens center.
Η Ελλάδα αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής. Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Έλληνες ήταν ναυτικοί και έμποροι που ταξίδευαν και έρχονταν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Το κύριο λιμάνι της Ελλάδας, το λιμάνι του Πειραιά, είναι γνωστό ως η «πύλη εισόδου» της Ευρώπης, καθώς και για τη συμμετοχή του στο σύγχρονο δρόμο του μεταξιού, γνωστό ως «Μια ζώνη, ένας δρόμος».

Ποια είναι τα οφέλη της;

 • Δικαίωμα διαβίωσης στην Ελλάδα. Η Ελληνική Χρυσή Βίζα επιτρέπει σε εσάς αλλά και στην οικογένεια σας να διαμένετε στη χώρα χωρίς χρονικό περιορισμό.

 • Δικαίωμα ταξιδιού εντός της ζώνης Σένγκεν χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω έγγραφα. Η ζώνη Σένγκεν αποτελείται συνολικά από 26 Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες μεταξύ τους έχουν καταργήσει όλα τα διαφορετικά έγγραφα και έλεγχο των συνόρων.

 • Εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία λόγω του χαμηλού κόστους και ραγδαίας ανάπτυξης της οικονομίας.

 • Γρήγορη απόσβεση επενδύσεων με άμεση απόδοση.
 • Απόκτηση δικαιώματος για αίτηση μόνιμης υπηκοότητας μετά από 7 έτη διαβίωσης στη χώρα.

 • Τρεις γενιές μπορουν να επωφεληθούν από την επένδυση του κύριου επενδυτή.

 • Συμφωνία διπλής φορολογίας. Αναλόγως της χώρας προέλευσης σας και του χρονικού διαστήματος παραμονής στη χώρα, ενδέχεται να δικαιούστε κάποιο είδος φοροαπαλλαγής.

 • Γρήγορη και διαφανή διαδικασία για την απόκτηση της.

ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

Σήμερα, η ζώνη Σένγκεν αποτελείται απο 26 χώρες μέλη. Όλες αυτές οι χώρες βρίσκονται εντός της Ευρώπης, απο τις οποίες:

 • οι 22 εφαρμόζουν το κεκτημένο του Σένγκεν,
 • οι 4, μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, εφαρμόζουν το κεκτημένο του Σένγκεν υπό συγκεκριμένη συμφωνία.
 • Η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν είναι συνεργαζόμενα μέλη της ζώνης Σένγκεν αλλά δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών και εφαρμόζουν το κεκτημένο του Σένγεν υπό εξειδικευμένης συμφωνίας .
 • Το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό έχουν ανοίξει τα σύνορα τους, αλλα δεν είναι μέλη της ζώνης χωρίς βίζα.
 • Οι Αζόρες, η Μαδέρα και τα Κανάρια Νησιά είναι ειδικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μέλη της ζώνης Σένγκεν, παρόλο που βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής ηπείρου.
 • Υπάρχουν άλλα 5 μέλη της Ε.Ε., τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στην ζώνη Σένγκεν: η Ιρλανδία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Κύπρος – τα οποία έχουν δείξει επιθυμία να ενταχθούν σύντομα.

Τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, διανύουν μια απόσταση άνω των 50.000 χιλιομέτρων, όπου το 80% του αποτελείται απο νερό, και το υπόλοιπο από γη. Η περιοχή αποτελείται από εκατοντάδες αεροδρόμια και εμπορικά λιμάνια. Έχει μια έκταση ίση με 4.312.099 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έναν πληθυσμό 419.392.429 πολιτών

Πως μπορώ να την αποκτήσω;

Από το 2021, η δήλωση και η απόκτηση της Ελληνικής Χρυσής Βίζας έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ, επιτρέποντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ακόμα και εξ αποστάσεως. Η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου είναι απαραίτητη μόνο για την υποβολή βιομετρικών δεδομένων. Η ομάδα μας θα καλύψει όλα τα υπόλοιπα βήματα.

Για να δικαιούστε μία Χρυσή Βίζα, χρειάζεται να πληροίτε τα παρακάτω κριτήρια:

• Υπηκοότητα εκτός Ε.Ε.

• Συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας

• Λευκό ποινικό μητρώο

• Ιατρική κάλυψη του κυρίου μέλους και της οικογένεια του

Επικοινωνήστε μαζί μας για να απαντήσουμε οποιαδήποτε απορία σας